Detta är ett urval av de produkter vi erbjuder till uthyrning. Hittar du inte det du söker så fråga oss! Dismiss

Att jobba som uthyrare hos oss

Tobias har jobbat hos oss sen 2016 och har sedan ett par månader tillbaka blivit ansvarig för vår depå i Malmö. Som uthyrare är man vår mesta och viktigaste kontakt med kunden.

Hur ser en dag ut?

Vi har väldigt varierande dagar. Dagen börjar med att försöka planera arbetet utifrån vad kunderna behöver den dagen. Sen justeras planerna ständigt då saker och ting förändras och nya behov uppstår. Kunder ringer in och kommer även hit och vi försöker serva dem så gott och så fort vi kan.

Vi på depån har olika ansvarsområden. Vi jobbar i olika mängd med kundkontakt, utleveranser och returhantering och så klart stöttar vi varandra så att vi ska hinna med.

Tobias säger också att det är mer utrustning och maskiner som levereras ut än vad som kunder hämtar själva. Här försöker vi planera körningarna så effektivt som möjligt för att spara både tid och bränsle. Här har vi även kontakt med åkerier då vi ibland behöver större lastbilstransporter.

Tobias nämner även att du behöver ingen speciell utbildning men så klart finns det en fördel om man läst något i stil med bygg eller fordon. Annars lär man sig med tiden, med hjälp av kollegor och ett eget intresse. Det hjälper att vara praktiskt lagd och inte vara rädd för att ta i lite men det viktigaste är att vara nyfiken, vilja lära sig och vara lyhörd för kundens behov. Tobias började först som snickare innan han gick över till uthyrningsbranschen.

Kundkontakt är det roligaste. Sen gillar jag de varierande dagarna, det är alltid något nytt problem att lösa. Sen är vi ett bra team på depån som trivs ihop. Vi har även mycket kontakt med kollegorna på andra depåer vilket är kul. Vi samarbetar ju allihop, både inom Lyft & Byggmaskiner och Lyft & Byggkranar, för att för att ge så hög service vi bara kan.

I branschen tycker Tobias att det går mer och mer mot att försöka hitta miljövänliga alternativ, t.ex. när det gäller batterier och smörjmedel. Det är ett ständigt arbete med våra rutiner och jag tycker att det är bra med en röd tråd att jobba efter. Sen har det hänt en del med uthyrningssystemen vi jobbar med, det har blivit enklare att jobba med.

Utmaningar framåt?

Jag ser fram emot att utvecklas i min nya roll och driva vår depå i Malmö framåt på bästa sätt. Sen hoppas jag så klart att konjunkturen ska vända och att Öresundsregionen får flera spännande projekt som vi kan hjälpa på bästa sätt.

#WorkInRental #RentalWeek23

Scroll to top