Om oss

Lyft & Byggmaskiner AB och Lyft & Byggkranar AB

Lyft och Byggmaskiner AB & Lyft & Byggkranar AB ingår i Profuragruppen och är ett maskinuthyrningsbolag utan kopplingar till annat företag i bygg- och anläggningsbranschen. Företaget är organiserat via medlemskap i Maskinentreprenörerna (ME) och Svetsmekaniska arbetsgivarförbundet (Svemek) och ingår med medlemskap i branschorganisationen Swedish Rental.

Vårt huvudkontor är lokaliserat på Älvdalens Industriområde i Ängelholm. Här finns också företagets centrala verkstäder för maskin- och fordonsreparationer, bod- och vagnservice samt el-verksamheten placerade. Dessa verkstäder utför större och mera avancerade reparationerna av maskiner och fordon, bodar och vagnar, elektriska maskiner och enheter samt utför installationsarbeten.

Varje uthyrningsdepå har en egen anläggning för service/underhåll och mindre reparationer. Personalen är UE-legitimerad och har utbildning och kompetensbevis enligt branschkraven och medverkar regelbundet i kurser och utbildningar inom respektive verksamhetsområde.

ISO-certifiering

Lyft & Byggmaskiner AB är certifierade med kvalitetsstandard enligt ISO 9001 och miljöledningsstandard enligt ISO 14001. Är du är intresserad av att veta mer om företaget är du välkommen att kontakta oss, aningen på huvudkontoret eller någon av våra depåer.

Generationsskifte

ISO 9001 2022

ISO 14001 2022

Historia

om Lyft & Byggmaskiner AB och Lyft & Byggkranar AB

1992

Lyft & Byggmaskiner grundas på Stora Tingberga i Munka-Ljungby och hade 5 st anställda på depån samt 4 deltidsanställda kranförare.

1996

L&B flyttar till Älvdalens Industriområde där huvudkontoret fortfarande ligger.

1997

Under våren utökar L&B med en uthyrningsdepå i Malmö. På hösten startas en depå i Helsingborg. Företaget har nu ca 20 anställda

2001

L&B passerar 50 st anställda, varav drygt 15 är kranförare/maskinister

2002

Ytterligare en depå startas, denna gången i Kristianstad.

2012

Lyft & Byggmaskiner firar 20 år. Vi etablerar en krandepå i Jönköping.

2014

Vi certifierar oss för ISO 9001 och ISO 14001. Vi flyttar även vår krandepå i Göteborg, från en tomt i Säve till en fastighet i Härryda.

2015

Vi öppnar upp en depå i Halmstad

2019

Lyft & Byggmaskiner AB genomför generationsskifte i april 2019 och ingår nu i Profuragruppen

2019

Vår avdelning för Kran & Hiss får nya lokaler i Munka-Ljungby, ett par kilometer ifrån huvudkontoret.

2022

Vi delar upp verksamheten i två bolag, ett för Rental och ett för Kran och Hiss. Lyft & Byggmaskiner AB och Lyft & Byggkranar AB.

2022

Lyft & Byggkranar lämnar sin depå i Arlöv för bättre och större lokaler i Dalby.

Ett urval av våra

Samarbetspartners

 

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.