Kranar för uthyrning

Drygt 80 kranar i maskinparken med lyftkapacitet mellan 1,5 till 50 ton

Vi samarbetar med flera kranleverantörer och har kranar för både små och stora jobb. För tornkranar har vi länge samarbetat med Comansa från Spanien, en marknadsledande leverantör som fokuserar på kranar med flat topp. De har ett modulärt system som möjliggör att montera kranar med olika lastkapacitet vilket ger en stor flexibilitet. Vi har kranar från tre olika serier: 11, 16 och 21. Tornkranar, eller byggkranar som de ofta kallas, är anpassningsbara på flera olika sätt. De har stor lyftkapacitet och kan monteras nära eller till och med i byggnaden som ska byggas. Detta gör det enklare att hyra den bäst anpassade kranen för arbetsplatsen.

Kolla gärna i vår krankatalog!

Vi har även mindre kranar som är smidiga att montera samt flytta. För våra semimobila, även kallade självresande, kranar erbjuder vi Vicario och Liebherr för uthyrning, allt beroende på behov. Vår minsta modell från Vicario har en lyftkapacitet på 1,5 ton och den största från Liebherr klarar 8 ton. När det gäller mobiltornkranar, våra chassimonterade maskiner, har vi sedan länge samarbetat med Tornborg. Dessa kranar går lätt justera placering på vilket gör att de passar att hyra in på arbetsplatser som kräver hög mobilitet.

Vi finns i Ängelholm, Göteborg, Jönköping och Malmö och hyr ut byggkranar i södra och mellersta Sverige. Vi har en specialutbildad serviceorganisation med resurser för såväl fältservice som verkstadsreparationer på samtliga våra depåer. Står du inför valet av vilka kranar eller hissar du behöver till ditt bygge så erbjuder vi dig kostnadsfri rådgivning. Vet du bara hur tungt, hur högt du ska lyfta och hur långt du behöver nå ut så bistår Lyft & Byggmaskiner dig med resten. Vi medverkar gärna och kan erbjuda lösningar och kostnadsförslag gällande kranar och hissar redan vid kalkylstadiet.

Våra kranmodeller

Tornkranar är perfekta för det större bygget. De tar liten markyta och är lätta att anpassa både i längd och höjd för att passa in på er arbetsplats. Vi erbjuder speciallösningar som t.ex. portal eller rälsmontage.

Semimobila/självresande tornkranar är ett smidigt sätt att snabbt etablera en kran på er arbetsplats. Passar bra till mindre projekt men vår största modell, en av de största i Sverige, passar även till större projekt.

Mobila tornkranar är smidigt för en arbetsplats i rörelse då dessa är lätta att flytta på, de går snabbt att etablera om på arbetsplatsen. Perfekt vid flera eller längre huskroppar.

VÅRA TJÄNSTER INKLUDERAR

Säkerhet

Vi har flera alternativ för ökad säkerhet som belysning, antikollission, flyghinderbelysning, kameror, kommunikationsradio och alkolås.

Lyfthjälp

Vi kan till våra kranar leverera utrustning som baskar av olika modeller och storlekar, inredningskorgar, kättinglängor och stroppar m.m.

Speciallösningar

För att lösa problem kan vi erbjuda våra kranar, beroende på modell, med portaler, kranbana (räls), rälsåkvagn och radiostyrning.

 

Krandepåer

FAQ

Vanliga frågor om byggkranar