Referensprojekt

En presentation av projekt som Lyft & Byggmaskiner och Lyft & Byggkranar medverkat i

Ljungby kommun

FB Construction, en byggfirma från Älmhult, har varit i Ljungby och bistått Ljungby kommun med en om- och tillbyggnad av arkiv samt kontor.

Till hjälp har de haft en semimobilkran modell Vicario 340 från Lyft & Byggkranar och bodar, avstängningsmaterial och diverse maskiner från Lyft & Byggmaskiner.

  

Ljungby kommun

 

Flygbild över Fyra famnar

 

Loftgång Fyra famnar

Fyra famnar i Viken

Allbygg har byggt i närheten av Viken centrum. De har där uppfört 49 kooperativa lägenheter för personer över 65 år. Just kooperativa lägenheter innebär det bästa från två världar – det är billigare än en bostadsrätt och mer att säga till om än i en hyresrätt.

Fyra famnar har en gemensamhetslokal med daglig bemanning, växthus och boulebana. Lägenheterna är mellan 2-4 rum och kök, alla med inglasad balkong eller egen uteplats. Vi har bidragit med diverse maskiner, tillfällig el och bodar. Bilder från Granitor

Blekinge Rot - Brf Smörasken

På ett av de bästa lägena i centrala Karlskrona har Blekinge Rot uppfört ett flerbostadshus med havsutsikt. Brf Smörasken har 13 bostäder med ytor mellan 51–247 kvm. Lägenheterna är unika i sin utformning och varje lägenhet får minst en terrass eller balkong. Preliminär inflyttning är under kvartal 4, 2023.

Vi har bistått projektet med en tornkran av modell Comansa 11 LC160 samt kranförare. Med stor platsbrist på arbetsplatsen monterades kranen bakom grannhuset. Detta gjorde att det gick att lyfta gods från gatan söder om grannhuset för att sen lyfta till bygget norr om. Projektet har även haft en mobillift av modell Tornborg H1200 samt diverse lyftutrustning på plats. Vi tackar för förtroendet och gratulerar till det lyckade projektet

 

 

 

 

 

 

BRF Tornlyckan

Leeman Entreprenad bygger BRF Tornlyckan åt GBJ, första etappen. Husen ligger i Höganäs, i en växande stadsdel nära havet. Det kommer att vara korta avstånd till skola, livsmedelsbutik och Höganäs Sportcenter. Det planeras bland annat för förskola och park framöver.

Lägenheterna är mellan 1-3,5 rok och mellan 32-74 kvm. Inflyttning är planerad till höst/vinter 2023. Du hittar mer information om boendet på https://www.gbjbygg.se/projekt/lagenheter-i-tornlyckan-i-hoganas/

Vi bistår projektet med bodar, avstängningsmaterial, elmaterial och eltjänster, ställning och ställningsbyggnad, byggmaskiner samt en tornkran av modell 21LC290 inklusive kranförare.

Bjäre Skola i Västra Karup

Byggmästan’n i Skåne bygger en ny F-6 skola och förskola i Västra Karup. Skolan kommer att vara i två plan. Förskolan är också den i två plan, med fyra avdelningar. Bjäre skola ska ersätta tre andra skolor på Bjärehalvön. Skolan har hållbarhet i fokus och kommer att utrustas med bergvärme och solceller. Totalt kommer den bli runt 5300 kvm och rymma omkring 350 elever i grundskolan och 72 i förskolan.

I projektet har även rivning av den gamla skolan ingått. Skolan planeras vara klar under höstterminen 2022. Vi har bidragit med byggström, bodar, avspärrning, ID06-utrustning och grindar samt diverse byggmaskiner.

 

Bjäre Skola Byggmästar'n

 

Bjäre Skola Byggmästar'n

 

 

Sandbäcksvägen Förslöv

Leeman Entreprenad renoverar fastigheter på Sandbäcksvägen i Förslöv. Det är sex huskroppar med totalt 60 lägenheter som fått nya ytskikt ute och inne, nytt värmesystem och ventilation. Det har även byggts gemensamhetsanläggningar som cykelförråd, tvättstuga och gemensamhetslokal. Projektet påbörjades i januari 2021 och beräknas vara klart i mars 2023. Vi har bidragit med maskiner, byggström, ställning, handmaskiner etc.

Kv Furillen i Rydebäck

HA Bygg AB arbetar med ett äldreboende i Rydebäck. Det ska bli 72 lägenheter och gemensamhetsområden fördelade på 5 våningar. Fastigheten anpassas för pandemier. De boende kommer att få njuta av mycket trevliga materialval och ett stort mijötänk, som solceller och sedumtak. Lyft & Byggmaskiner och Lyft & Byggkranar bistår med byggmaskiner, bodar, byggström, kran och hiss.

 

 

 

BRF Life, Midroc

Projekt Life i Lund

Mitt i centrala Brunnshög utvecklar Midroc 42 bostadsrätter ritade av välrenommerade White Arkitekter. Det blir allt ifrån ettor på 35 kvm till treor på 75 kvm, samtliga med antingen stor balkong, terrass eller uteplats, ibland med både och. Välplanerat och smart i minsta detalj kring trivsel och teknologi. Här är man granne med naturen, spårväg och service samt bor på ett sätt som känns bra i kropp och själ. Preliminär inflyttning är våren 2023. Målet är en bilfri förening och Brf Life stå r för en hälsosam livsstil, smarta lösningar och har miljö i fokuss

Lyft & Byggmaskiner är maskinuthyrningsleverantör och kommer att leverera både bodar, dörr-system för ID06, avstängning samt annat material som kommer att behövas i projektet. Läs mer om projektet på Midrocs hemsida: brf-life.se

Jonab, Kronoslätt i Staffanstorp

Jonab har fått i uppdrag att bl.a. anlägga en ny damm för hantering av dagvatten, ca 28 000 kvm schakt, samt nya vatten och tryckspillsledningar. För att kunna göra detta ska bl.a.  3,3 km kabel flyttas.  Avslutningsvis ska park och planteringsarbeten utföras runt dammen. Projektet pågår under ungefär 9 månader.

Lyft & Byggmaskiner har fått förmånen att leverera bodar samt diverse anläggningsmaskiner till detta projekt.

 

 

 

 

 

Skanska, projekt Handbollen

På nya området Fridhem fortsätter utvecklingen. Det är Ängelholms nästa stora utbyggnadsområde och vi har redan presenterat Murums projekt Fridhem. Nu bygger Skanska de första flerbostadshusen.

Det ska bli 110 lägenheter fördelat på fyra huskroppar. Det är välplanerade lägenheter med 1-4 rum och kök. Kvarterets innergård kommer bli grön och med ytor för att umgås och även odla i odlingslådor.

Lyft & Byggmaskiner är helhetsleverantör till projektet. Läs mer om projektet genom att klicka på länken: Länk till Skanskas hemsida om projekt Handbollen

 

Heden, Hemmeslöv

Leeman Entreprenad ska i två etapper producera 69 havsnära bostadsrätter på Heden i Hemmeslöv. Beställare är GBJ Bygg, som även låg bakom projektet Sågcrona I Höganäs.

Det blir flerbostadshus med 3-4 plan. Lyft & Byggmaskiner är helhetsleverantör av uthyrningsmaterial till projektet vilket vi är väldigt glada för.

Läs mer om projektet på https://gbjbygg.se/projekt/bostadsratter-pa-heden-i-hemmeslov-bastad/

Fridhem, Murum Projektutveckling

Fridhem är ett nytt bostadsområde i Ängelholm och Murum Projektutveckling var de första att bygga här. De har byggt 6 tvåvåningshus med totalt 38 lägenheter åt den kommande BRF Fotbollen. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. På området kommer även förskola och centrumhandel att byggas. Vi har bidragit med bland annat bodar, ställning, byggmaskiner, byggström, uppvärmning och belysning. Renderad bild från Murumholding.se

 

 

 

Projekt Triangeln, Helsingborg

Vid Helsingborgs gamla buss- och spårvagnshallar har BAB byggt två hus på 17 våningar. De har varit totalentreprenör och husen är miljöklassade som SundaHus. Denna standard har fyra klassificeringar, A, B, C och D och detta projekt har bara använt sig av material som klarar klass A eller B. Majoriteten av lägenheterna kommer att få utsikt över sundet, Danmark och Ven.

https://babbygg.se/projekt/projekt-triangeln-v2/

Läs mer om miljöklassificeringen på https://www.sundahus.se/
Bild från BAB.se

 

Scandic och WTC

Midroc har tagit hjälp av Allbygg vid skapandet av en miljöklassad kontors- och hotellfastighet i Helsingborg. Detta landmärke på 14 våningar ligger precis vid hamninloppet, i Oceanhamnen. Denna nya stadsdel ingår i stadsutvecklingsprojektet H+.

I fastigheten kommer det att finnas ett Scandic hotell och ett World Trade Center-kontor. Midroc Properties är Scandics samarbetspartner och fastighetsägare till World Trade Center Helsingborg, inklusive det nya hotellet. Alldeles intill utvecklar Midroc ett kvarter med bostäder.

Vi har bidragit med bodar, el och byggmaskiner, hissar m.m.

 

 

 

 

Oceanpiren

I Oceanhamnen har 2 byggnader med 73 lägenheter uppförts av Allbygg i Höganäs AB. Det är 69 bostadsrätter och 4 radhus, som kallas Oceanvillorna. Samtliga har många klimatsmarta lösningar, bland annat tre olika avloppsrör: köken har avfallskvarn, ett för gråvatten och ett för svartvatten. Toaletterna är av vakuumtyp för att minska på vattenförbrukningen.

Vi har bistått projektet med kran, hissar, bodar och byggmaskiner.

Bilden från Oceanpiren.se

Kv Sågcronan, Höganäs

GBJ Bygg har byggt 72 hyreslägenheter i två etapper i kvarteret Sågcronan i Höganäs. Det är ljusa och moderna lägenheter med lantlig livskvalité då man byggt mellan stad och land och med närhet till havet, alla med egen uteplats eller balkong. Kvarteret är en del av ett nytt område i Höganäs som kallas Sjöcrona som innehåller både vårdcentral, skola och bostäder. Andra och sista etappen avslutades hösten 2020 med inflyttning november.

Byggentreprenör är Leeman Entreprenad från Ängelholm och vi har bistått med bl.a. bodar, tillfällig el, ställning och ställningsbyggnad, kran, teleskoplastare, handmaskiner bara för att nämna något.

Läs mer hos GBJ Bygg

 

 

Kvarteret Droppen

Det byggs vidare i Hyllie utanför Malmö. Nu är det MKB Fastigheter som bygger ett familjevänligt och rökfritt kvarter med en lummig innegård. Det ska bli två huskroppar på 6–7 våningar innehållandes 149 lägenheter mellan 1–5 rum och kök.

Det hälsosamma temat fortsätter då boendet har grönt sedumtak och solceller. Det kommer även finnas bil- och cykelpool. Byggentreprenör är BAB Byggtjänst AB och vi bistår med bodar, tillfällig el, vibrostavar, handmaskiner m.m. samt en sprillans ny Comansa 16 LC260.

Husbilden från MKB.se

 

 

Kvarteret Krusbäret

Denna fastighet i Halmstad har tagits fram i samarbete med Akelius utifrån deras önskan om att skapa yteffektiva och energisnåla smålägenheter. Projektet resulterade i 72 lägenheter i ett hus om tre och ett halvt plan. Upplåtelseformen blir hyresrätt och lägenheterna får ett till två rum och kök med en bostadsyta på mellan 31 och 55 kvadratmeter. De var klara för inflyttning i december 2017. Lyft & Byggmaskiner har levererat kontors- och personalbodar, ID06-system, byggström, ställning, bygghiss och diverse byggmaskiner. Bild från Serneke.se

Kvarteret Nanna

I Hyllie bygger Midroc ca 110 bostäder med ytor om cirka 30-110 kvm. Husens byggnadshöjd varierar för att utnyttja platsens ljusförhållanden och skapa utblickar. I bottenvåningarna planeras lokaler för butiker eller kontor. Lyft & Byggmaskiner har bistått med byggström, bodar samt diverse byggmaskiner. Bilderna är från Midroc.se.

 

 

Mariastaden

Vid Mariastaden i Helsingborg bygger Serneke kvarteret Maria Forum. Det består av sju hus med fem våningar. Nästa alla lägenheter får balkong eller uteplats. Det är yteffektiva lägenheter, framförallt 1-1,5 rum och kök. En tredjedel är 2 rok och endast ett fåtal har 3 rok. Lyft & Byggmaskiner bistår med byggström, bodar, byggbelysning, byggvärme och uttorkning samt diverse byggmaskiner. Vi har även levererat inpassage- system och personalliggare med ID06.

 

 

 

C4 Shopping

Invid E22 i Kristianstad byggs C4 Shopping som öppnar i etapper med start hösten 2017. Handelsområdet omfattar totalt 70 000 kvm med mer än 100 butiker, med shoppingcentra, dagligvaror och volymhandel.

Lyft & Byggmaskiner levererar byggström från högspänningsnätet  Vi levererar och installerar byggbelysning ute och inomhus. Vi levererar även kontors- och personalbodar samt personalliggare med ID06. Vi kommer även att hyra ut och installera byggvärmen som ska anslutas till fjärrvärmenätet. Reklamskylten som står väl synlig från E22:an har vi levererat och monterat. Alla entreprenörer på projektet kan täcka sina maskinbehov från vår bemannade arbetsplatsdepå.

 

Boka ett personligt möte