Jobba hos oss

Lyft & Byggmaskiner är ett företag som växer organiskt med höga ambitioner och i denna resan är våra medarbetare huvudpersoner. Vi är alltid intresserade av sökande med rätt profil. Har vi inga lediga tjänster för tillfället sparar vi gärna din ansökan för kommande behov (ansökan sparas i max ett kalenderår). Du är välkommen att anmäla ditt intresse via formuläret!

Läs mer om vår historia här

Aktuella tjänster

Vi har följande tjänster lediga just nu (klicka på dem för att läsa mer om respektive tjänst):

Om tjänsten

I rollen som arbetsledare hos oss på Lyft & Byggmaskiner leder och samordnar du arbetet i regionen. Du kommer ha ansvar för att planera montage och demontage av regionens kranar och hissar samt genomföra arbetsplatsbesök och offertarbete.

Andra arbetsuppgifter i rollen är:

 • Demonstration av maskiner och att delge användarinstruktioner
 • Fysisk och maskin- och artikelhantering
 • Fältservicearbete
 • Leverantörskontakt
 • Bemanna projekt med de resurser som behövs
 • Tillse att avdelningens administration sköts såsom bland annat arbetssedlar, faktureringsunderlag samt lönerapporter

Tjänsten är på heltid och arbetstiden är måndag-fredag 07:00-16:00. Vi har depå i både Göteborg (Härryda) och i Jönköping (Bankeryd) och du får möjlighet att själv bestämma vilken depå du vill utgå ifrån.

Tjänsten innebär många kontaktytor och du behöver därför ha en mycket god förmåga att bygga upp välfungerande samarbetsrelationer och nätverk. Du behöver också vara en skicklig organisatör med förmåga att planera och prioritera men också kunna hantera ändrade förhållanden och nya situationer. Du har ett öga för kvalitet och är noggrann med att leverera inom givna ramar och tidsplaner. Vi tror att du är en person som uppskattar frihet i din arbetsroll där du ges möjlighet att ta initiativ.

Vi söker dig som har en god drivkraft och viljan att lära dig nya saker. Du har förmågan att arbeta effektivt utan att göra avkall på noggrannhet och kvalitet. Som person är du ansvarstagande, prestigelös och samarbetsvillig. Noggrann, flexibel samt bra servicekänsla är bra egenskaper för denna tjänst.

Har du erfarenhet av branschen eller har arbetat i en arbetsledande roll sedan tidigare ses det som starkt meriterande. Då resor ingår i tjänsten är B-körkort ett krav. Du behöver vara flytande i svenska både i tal och skrift samt ha förmåga att uttrycka dig på engelska. Vidare bör du även ha goda grundläggande IT-kunskaper. I den här rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten planeras att tillsättas så snart vi har hittat rätt person. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan, senaste ansökningsdatum är 22/10. Om du har frågor, kontakta Katarina Lindkvist (HR ansvarig) på telefon 0431 37 13 28.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter:

I den här rollen kommer du att vara företagets ansikte utåt då arbetet innebär kundkontakt med många kontaktytor. Du kommer att arbete med hela processen av vår maskinuthyrning från kontakt med kunden till återlämnande av inventarier. Våra kunder är både företag och privatpersoner och dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:

 • Registrerar ordar och dokumentation i vårt uthyrningssystem
 • Skapar goda relationer med våra kunder
 • Tar emot returer och funktionskontrollera maskiner
 • Rengör maskiner samt utför mindre reparationer och beställer reservdelar till dessa
 • Rådgivning till kunder via telefon och i vår butik i valet av maskiner och material

Du kommer att vara stationerad på vår depå i Kristianstad, sedan drygt ett år tillbaka flyttade vi till större, modernare lokaler och vi står nu inför att slutföra de sista anpassningarna av lokalerna för att kunna bedriva vår verksamhet ännu bättre. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är dagtid på vardagar. Anställningen kommer att inledas med en provanställning på 6 månader och sedan övergå till en tillsvidareanställning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som trivs i en roll där du har varierade arbetsuppgifter och jobbar med en hög servicekänsla. Rollen ställer krav på att du gillar att arbeta i team men även har förmågan att på egen hand se vad som behöver göras och tar egna initiativ. Du är ordningsam, serviceinriktad och anstränger dig för att leverera lösningar till våra kunder. Som person är du positiv, prestigelös och har lätt för att samarbeta.

Vi förväntar oss inte att du ska ha all kunskap om våra maskiner och nischade bransch utan det viktiga för oss är att du har ett maskinintresse och är nyfiken på att lära. Har du erfarenhet av att arbetat i en liknande roll sedan tidigare ses detta som meriterande. För den här tjänsten är det ett krav med B-körkort samt att du kan svenska språket i både tal och skrift. BE-kort och truckkort ses som meriterande. Du behöver även ha viss datorkunskap då vår order- och dokumenthantering sker via dator.

Tjänsten planeras att tillsättas så snart vi har hittat rätt person. Sista ansökningsdag är den 31/10 men urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Om du har frågor, kontakta Katarina Lindkvist (HR ansvarig) på telefon 0431 37 13 28.

Märk din ansökan med ”depåpersonal Kristianstad”.

Välkommen med din ansökan!

Vi söker dig som vill komma och vikariera hos oss under ett år som HR ansvarig och som har några års erfarenhet av att arbeta brett med olika typer av HR frågor.

Dina arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig en roll där du kommer att arbeta med olika delar inom HR såsom chefsstöd, rekrytering, onboarding, kompetensutveckling, medarbetarhälsa, rehabilitering, arbetsrätt, HR administration och mycket mer. Du kommer att arbete både operativt och strategiskt och rapporterar direkt till VD. Du kommer även att vara ansvarig för vårt miljö- och kvalitetsledningssystem (ISO 9001 och 14001).

Förutom arbetsuppgifterna som är ovan nämnda kommer du även att arbeta med:

 • Lönekartläggning och lönerevisioner
 • Kompetenskartläggning och utbildningsmatriser, planera och administrera utbildningar internt och externt
 • Internrevisor för ledningssystemen likväl som du medverkar vid externa revisioner
 • Arbetsrätt och fackliga relationer inom både kollektiv- och tjänstemannasektorn
 • Ansvarar för interna skyddsronder
 • Sammankallande och ansvarig för diverse interna möten.

 

Du kommer att utgå från vår depå i Ängelholm där vi har vårt huvudkontor. Arbetstiderna är måndag-fredag kl 7-16. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på ett år med start januari 2022.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom HR-området. Vidare har du några års erfarenhet av brett HR-arbete samt en vana av att arbeta självständigt både operativt och strategiskt. Har du även erfarenhet av att arbeta med både kollektiv- och tjänstemannasektorn eller/och miljö- och kvalitet (ISO) ses detta som meriterande. För att passa in i rollen krävs det att du är strukturerad, noggrann och har en god kommunikationsförmåga. Din goda kommunikationsförmåga gör att du lätt kommunicerar med olika roller i organisationen och att du inger förtroende i din yrkesroll. Det är viktigt att du är en självgående person med ett driv och en stor passion för att driva HR-frågor. För den här tjänsten behöver du kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska. Det krävs goda kunskaper i Office-paketet samt att du innehar B-körkort.

Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 5/11. Om du har frågor, kontakta Katarina på telefon 0431 37 13 28.

Det här är tjänsten för dig som trivs bäst i en bred HR-roll, där ingen dag är den andra lik. Vid frågor kontakta Välkommen med din ansökan!

Märk din ansökan med ”HR”

Ansök här

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Din epost (obligatoriskt)

  Avseende tjänst (obligatoriskt)

  Ditt meddelande

  Bilagor