Specialmaskiner

Maskiner med speciella egenskaper eller funktioner

Dumper

Hydrema 912 är en dumper med 10 tons lastkapacitet. Den är byggd på ett midjestyrt chassi och konstruktionen är i högkvalitetsstål för att uppnå största styrka och lägsta egenvikt. Detta bidrar till goda köregenskaper och med sina stora däck blir påverkan på underlaget minimal. För god komfort i ojämn terräng är förarhytten fjäderupphängd, vilket isolerar hytten från chassit. I maskinen styrs både växelbyte och tippfunktion från samma joystick, placerad i höger armstöd.

 

 

Grävskydd

Våra grävskydd, även kallat grävkistor, bidrar till att säkerheten för din personal ökas väsentligt och även att angränsande ytor behåller sin struktur. I stabila jordar görs nedsättning efter schakt. I lösa jordar görs det enligt "sänkbrunnsmetoden", att man trycker ner skyddet och sen gräver. Att kunna undvika att gräva krondike som kräver merarbete att återställa ger grävskyddet även en ekonomisk vinning.

Man monterar ihop sidorna med vantskruvar och förlängare. När allt är monterat blir det en enhet och detta skyddar både det som finns nere i schaktet och det som finns runt om kring. Grävskydd innebär alltså både en försäkring för personal och egendom. Standardmåtten på våra skydd är 4,0x2,36 meter. Det går att addera en förhöjning på 4,0x1,3 meter. Tillsammans blir det en höjd på 3,66 meter. Det finns möjlighet att sätta flera enheter grävskydd efter varandra och bredden går att variera.

Vårt sortiment består av olika storlekar som går att att anpassa för dina behov.
Kontakta oss för mer detaljerad information.

Hydrauliskt jordborr

Detta är en hydraulmotor som kopplas till en grävmaskin. Idealiskt verktyg för att borra hål för pelare, pirar, pålar och trä i alla typer av markförhållanden.

För vinschning, borrning, fräsning.
◦ Kompletteras med KST, BOR, fräs etc
◦ Finns som förstärkt med 25% starkare motor
◦ Vridmoment: 750 - 12 000 Nm vid 200 bar

 

 

Specialmaskin - fjärrvärme

Fjärrvärme

Systemet är anpassat för installation i flerfamiljs, kontor och industriella fastigheter under byggprocessen. Fjärrvärmecentralen dimensioneras med en mjukvara som tar hänsyn till förutsättningar i både fjärrvärmenät och byggnad för en optimal lösning. Detta med högt energiutnyttjande och lägsta driftkostnad. Med en delbar fjärrvärmecentral kan man även montera den mobila lösningen i mycket trånga utrymmen. Systemet är skalbart så att det går att montera det antal värmare som behövs. Själva fläktarna i värmarna är väldigt effektiva och sprider varmluften på ett bra sätt. De största värmarna klarar av att värma lokaler på 1000 kvm.

Fördelar
Det är ett flexibelt system där mating sker via vattenslang. Systemet kräver tillgång till hetvatten som kan levereras via ett befintligt fjärrvärmesystem eller en mobil oljepanna med undercentral. Ger ofta en låg uppvärmingskostnad.

Vibrovältar

Vi har ett brett utbud vältar med en vikt mellan 2-18 ton. Vi har maskiner från etablerade leverantörer som Dynapac (numera Atlas Copco), Hamm och Volvo. Det är vanligast att de har slät vals men det finns padfotsvals som tillval för vältar från 7 ton. Padfotsvals är lämplig vid packning av jord och lera.

Samtliga vältar över 7 ton är utrustande med packningsmätare vilken det går att montera packningsdator och GPS till. Detta ger ökad kontroll och dokumentation av bygget. Vi har erbjuder i dagsläget endast packningsdatorer till Dynapac.

Lyft & Byggmaskiner har även bogserade vältar som är ett billigare alternativ om man har ett lämpligt dragfordon. Vi erbjuder även tandemvältar med en arbetsvikt på drygt 2 ton för packning av asfalt och bärlager.

 

 

Färgborttagare

En Speedheater erbjuder en oslagbar metod för färgborttagning. Det är ett perfekt hjälpmedel när du ska måla om fasaden eller renovera fönster. Denna IR-värmare gör att du snabbt kan lösgöra och ta bort färg från de flesta träytor. Speedheater har även förmågan att lösa upp allt från gammalt hårt kitt till modernt gummiliknande kitt. Vid kitt- och färgborttagning på spröjs är det viktigt att glaset skyddas från värme så att det inte spricker.

Då den arbetar med värme sker färgborttagningen på ett säkert och miljövänligt sätt. Dessutom kan du använda Speedheatern till mycket mer än färgborttagning från panel. Ett multiverktyg för fönster, båtar, dörrar, möbler och mycket mera.

Kompressor, högtryck

M125 är en mångsidig enhet lämpad för t.ex. sandblästring, trottoarbrytning eller allmänt bruk av tryckluftsverktyg. M122 erbjuder ett brett utbud av funktioner som gör det mycket användarvänlig. Tack vare steglös och dynamisk reglering av tryck och flöde kan en och samma anläggning alltid drivas mellan 7 och 14 bar.Enheten levereras som standard med en lättläst kontrollpanel. En höj- och sänkbar dragkrok och stel dragstång gör transporter av M125 enkelt.

M125-kompressorerna lämpar sig utmärkt för användning inom miljözoner eftersom kraftpaketen är utrustade med Deutz-motorer och har som standard alltid partikelfilter med låga avgaser. Dessa är certifierade enligt avgasklass IV och senaste versionen av Tier 4. Den robusta konstruktionen tillåter M125 att fungera i omgivningstemperaturer mellan -10 till +45 °C . Kåpan är ljudisolerad och ger låga decibelnivåer.

 

RSS Fallskydd

Fallrisk är en av de vanligaste orsakerna till en arbetsolycka. På en arbetsplats där det finns risk för fall från höjd ska åtgärder vidtas. Detta ska alltid göras på en höjd av 2 meter eller högre, men åtgärder ska även vidtas under 2 meter om det finns risk för fall. Med detta fallskydd som är certifierat enligt EN13374 + A1 2019 får du ett lättviktigt och lättmonterat system. RSS takskydd är godkänt för alla takklasser (A, B och C) och kan levereras på ett speciellt transportställ.

  • Lämpligt för taklutning upp till 60˚
  • Lätt att montera vid takfot, mastrännor och hängrännor
  • Ingen förankring till byggnaden
  • Byggbar/ihopfällbar av en person, utan verktyg

 

 Fogfyllningsmaskin

 

En maskindriven sop/fogfyllningsmaskin med 8 roterande borstar – den bokstavligen masserar in materialet i fogarna. Det är en självgående enhet som hjälper dig effektivisera arbetet vid större plattsättningar eller dylikt. Den är enkel att använda och lätt att transportera med det hopfällbara handtaget.

 

  • Högre beläggningshastighet
  • Enorma tidsbesparingar
  • Låga personalkostnader (1 person)
  • Mindre omarbetning
  • Lätt att använda