Maskinuthyrning

Varför hyra maskiner

BodDet finns flera olika faktorer du måste ta ställning till när du funderar på om du ska köpa eller hyra maskiner. Genom maskinuthyrning får du rätt maskin till rätt projekt och därmed en ökad flexibilitet när det gäller nya uppdrag. När du hyr maskiner, speciellt större, slipper du att binda kapital i en dyr maskinpark. Du får den maskin du behöver, när du behöver den. När du hyr maskiner hos oss får du tillgång till en ständigt växande maskinpark av etablerade fabrikat. Du får även nyttan av vår servicepersonal som ser till att våra maskiner är servade och har rätt inställningar - allt för en säker och miljövänlig arbetsplats. Maskinuthyring går enkelt genom att kontakta oss på mail, telefon eller via våra uthyrningsdepåer.

Våra styrkor

Lyft & Byggmaskiner AB och Lyft & Byggkranar är tillsammans ett av marknadens ledande uthyrningsbolag inom maskinuthyrning. Vårt breda maskinsortiment är främst ämnat för bygg- och anläggningsverksamheten men passar även för den fasta industrin och andra branscher i olika sammanhang. Våra uthyrningsmaskiner är av välkända fabrikat och det breda sortimentet omfattar enheter av olika storlekar med olika prestanda och kapaciteter. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra och utveckla sortimentet vi har kring maskinuthyrning. Vi hjälper dig med planering, säkerhetslösningar, utbildning och ja, helt enkelt det mesta för ett lyckat byggprojekt. Vi delar upp vårt sortiment i Byggmaskiner, Anläggningsmaskiner, Kranar & Hissar, El/Energi/Värme samt Bodar och Containers.

Kvalitetssäkring vid maskinuthyrning

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.Service är ett nyckelord för oss på Lyft & Byggmaskiner och Lyft & Byggkranar och vi har serviceverkstäder på alla våra depåer för maskinuthyrning. All maskinhantering vid våra uthyrningsdepåer följer fastställda mönster och rutiner vad gäller kontroll, tillsyn/service och funktionsprov. Genom att vi följer fastlagda rutiner i maskinhanteringen eliminerar vi i största möjliga mån eventuella felaktigheter och funktionsbortfall på våra hyresmaskiner och artiklar. Vårt mål är att ge våra kunder den bästa service som står till buds både när det gäller maskinuthyrning och material men också när det gäller den personliga servicen. Vi tillhandahåller tillbehör och förbrukningsartiklar ur eget lager och utför servicetjänster och ombesörjer transporter, lastning, lossning, montage m.m.

Hela Lyft & Byggmaskiner och Lyft & Byggkranars samlade resurser utgör den enskilda depåns backup och vi kan därför utan hänsyn till kundens geografiska läge åta oss att leverera och serva maskiner och bodar samt att utföra projekteringar och etableringar av tillfälliga el-anläggningar, kranar, hissar, m.m. över hela vårt upptagningsområde.

Vårt motto är : Inget jobb är för stort – heller aldrig för litet!

Kontakta eller besök oss

Om du vill veta mer om oss och vår maskinuthyrning är du hjärtligt välkommen att kontakta oss eller besöka våra uthyrningsdepåer. Lyft & Byggmaskiner finns i Skåne och Halland och levererar även till Småland och Blekinge. Lyft & Byggkranar täcker större delarna av södra Sverige. Vill du följa vår bana inom maskinuthyrning så spana in oss på Facebook, Instagram och LinkedIn.

Det är mer kostnadseffektivt att inte äga sin egen maskinpark. Att äga innebär att man binder stort kapital i en maskinpark. Man får då också en maskinpark som under långa tider kan stå outnyttjad beroende på projekt/jobb. Avvägningen att hyra/köpa är givetvis olika för olika maskiner men för de allra flesta är det mer lönsamt att bara betala för den tid man behöver/nyttjar utrustningen.

Genom att hyra en maskin får man tillgång till effektiva och moderna maskiner när du behöver dem. Vi på Lyft & Byggmaskiner och Lyft & Byggkranar har också väl uppdaterad kunskap om gällande regelverk och du får tillgång till maskiner och artiklar som uppfyller gällande normer vad gäller teknik, miljö och inte minst säkerhet.

Den som väljer att hyra maskiner får ofta bättre miljöprestanda i sin verksamhet. Vi kan bidra till större effektivitet genom att erbjuda bäst lämpad maskin för uppgiften. Sett ur ett miljöperspektiv bidrar rentalbranschen per automatik till bättre nyttjande av våra, inte oändliga, resurser. Genom att vi strävar efter att varje maskin har så hög beläggningsgrad som möjligt blir konsekvensen ett mer effektivt nyttjande av maskinparken.

FAQ

Vanliga frågor om maskinuthyrning

Våra broschyrer - klicka på respektive bild för att läsa

Anläggningsmaskiner
Anläggningsmaskiner
Byggmaskiner
Byggmaskiner
Stor bredd och god service

Vi är etablerade i södra Sverige

Här hittar du oss

Hyresvillkor

Här presenterar vi våra hyresvillkor

Läs mer

Hyrförsäkring

Inbrott eller skadegörelse?

Läs mer här