Detta är ett urval av de produkter vi erbjuder till uthyrning. Hittar du inte det du söker så fråga oss! Dismiss

Sommarhälsning 2023

Sommarhälsning 2023Efter en lång och förhållandevis kall vår är det nu äntligen sommar och vi förbereder för semestertider och det är dags för min årliga sommarhälsning.
Förra årets sommarhälsning handlade om pandemi och krig i vår närhet, det har hänt mycket sedan dess. Pandemin är officiellt inte en pandemi längre men kriget i Ukraina har fortsatt vilket är mycket tragiskt, främst för de drabbade på plats. Jag kan inte tänka mig hur detta måste vara, att se sitt land falla ihop och förstöras och troligtvis inte förstå varför.
 
På hemmaplan har vi hamnat i en lågkonjunktur och byggbranschen, där de flesta av er, våra kunder finns, har drabbats hårt och många projektstarter flyttas fram. Jag har precis varit iväg några dagar med European Rental Association (Europas branschorgan för maskinuthyrare) och det ser likadant ut i Europa med några få undantag. En konjunkturanalytiker höll ett föredrag och statistik och känslan hos alla inom vår bransch var att det trots allt nog kommer att vända i höst. Detta hoppas vi på. Det här är naturligtvis inget upplyftande ämne i ett sommarbrev men det är allas vår verklighet och vi måste förhålla oss till det på olika sätt.
 
Inom Lyft & Byggföretagen (vi är ju två bolag nu för tiden) fortsätter vi jobba på som vanligt, det händer mycket hos oss som vi alla ser fram emot. Vi planerar för en ombyggnation av vår anläggning i Ängelholm samtidigt som vi precis invigt vår nya kundmottagning i Kristianstad. Vår krandepå i Malmö har flyttat till nya lokaler som passar vår verksamhet som handen i handsken, dessa lokaler ligger bra placerade i Dalby utanför Lund. Mina medarbetare jobbar fortsatt dagligen med att hantera frågeställningar om leveranstider, priser, tillgång och liknande och jag är stolt över att de, trots dessa tider, kan leverera rätt maskin till rätt kund och rätt projekt utifrån vad som ska göras och vad ni önskar. Vi har förmånen att få vara delaktiga i många roliga och spännande projekt och vi uppskattar dem alla.
 
Annat som gör att vi håller humöret uppe: nu är det sommar igen och vi förbereder för semestertider med allt vad det innebär. Du vet väl om att vi har öppet hela sommaren om än i mindre skala?
Jag vill avsluta med att önska alla mina medarbetare och er kunder och partners en härlig sommar och vill samtidigt tacka för 2023 så här långt.
 
Helena Larsson
2023-06-19
VD Lyft & Byggmaskiner och Lyft & Byggkranar
Scroll to top