Detta är ett urval av de produkter vi erbjuder till uthyrning. Hittar du inte det du söker så fråga oss! Dismiss

Generationsskifte hos Lyft & Byggmaskiner

Sedan en tid tillbaka är Helena C Larsson anställd som företagsledare för Lyft & Byggmaskiner i Ängelholm AB med lokalkontor i Helsingborg, Malmö, Kristianstad, Göteborg och Jönköping. Ända sedan företaget grundades 1992 av Ingvar Carolsson och Thommy Johansson har de delat ansvaret på företagsledningen. Tanken är nu att de ska släppa det operativa ansvaret och istället engagera sig via styrelsen.

generationsskifteJag är glad och stolt över förtroendet att få ta över ansvaret för en så omfattande verksamhet, säger Helena C Larsson, företagsledare för Lyft & Byggmaskiner. Det är en spännande bransch och den första tiden har varit oerhört lärorik.

När vi sökte en person som skulle driva verksamheten och ta över ansvaret för vårt bolag hade vi ställt upp en diger kravspecifikation för denna tjänst. Ett av de tungt vägande kraven var att vederbörande skulle kunna visa upp dokumenterade kompetenser och erfarenheter från likvärdigt arbete. I jämlikhetens tecken ställde vi inte krav på kön och inte hellre från vilken bransch vederbörande kom ifrån. Efter att vi intervjuat ett flertal högt kvalificerade sökande beslöt vi att anställa Helena.

Helena började sin tjänst under hösten 2013 och har satt sig in i företagets funktion och rutiner som vår verksamhet kräver, och fungerar på ett effektivt och förtroendeingivande sätt. Hon har praktiskt och teoretiskt visat att hennes kompetens och erfarenheter från tidigare anställningar verkligen svarar upp till vad vår kravspec. varför vi hyser den största tilltro till Helena och hennes arbetssätt säger både Thommy och Ingvar.

Helena, som successivt tar över det operativa ansvaret, har en gedigen bakgrund. Hon har under många år arbetat på nuvarande Visma Agda AB i olika ledande befattningar. De senaste 12 år som ekonomi- och administrativ chef.  Helena sitter också i styrelsen för Sveriges Redovisningskonsulters Förbund (SRF) som löneexpert sedan några år tillbaka.

helenaHelena tycker det är en spännande bransch hon gett sig in i.

Det är en traditionellt mansdominerad bransch men det ser jag inte som något hinder, tvärtom, säger Helena C Larsson, företagsledare för Lyft & Byggmaskiner. Jag kommer in med lite andra ögon och ställer de ibland obekväma frågorna men då startar det en tankeprocess som jag tror är bra för branschen och för Lyft & Byggmaskiner.

För att verkligen komma in i verksamheten inledde Helena med att ISO-certifiera företaget för Miljö och Kvalitet vilket nu är klart och godkänt.

I och med att jag ledde projektet tvingades jag sätta mig in i hela verksamheten och skärskåda den ordentligt vilket har varit mycket nyttigt, säger Helena C Larsson, företagsledare för Lyft & Byggmaskiner. Jag lärde också känna personalen, de olika avdelningarna och depåerna. Det finns otroligt mycket kompetens och engagemang inom företaget som jag vill utveckla ännu mer.

Företagets vision framåt är att successivt växa i omsättning, antal depåer och utbud. Lyft & Byggmaskiner vill ligga i framkant vad gäller nya produkter och arbetssätt för att spara tid och pengar åt kunden, men även för en säkrare och miljövänligare arbetsmiljö.

Lyft & Byggmaskiner arbetar med maskinuthyrning mot främst bygg- och anläggningsbranschen men även mot tex industri,  samt privatpersoner. Företaget har södra Sveriges bredaste utbud med allt från hand- och basmaskiner till större anläggningsmaskiner, kranar och hissar.  Företaget har ca 80 anställda och en omsättning på ca 110 miljoner.

Kontakt:

Helena C Larsson – företagsledare
helena.l@lyft-byggmaskiner.se
0431-371 323

Scroll to top