Detta är ett urval av de produkter vi erbjuder till uthyrning. Hittar du inte det du söker så fråga oss! Dismiss

Nytt år och nya regler 2020

Vi på Lyft & Byggmaskiner önskar alla våra kunder och samarbetspartners ett gott nytt år. Vi tackar samtidigt för året som gått och ser fram emot fortsatt gott samarbete.

Nytt år innebär ofta en massa nya lagar och regler. Nedan följer ett axplock av vad du kanske måste tänka på eller samla mer information om:

  • För att få rätt till att göra rot- och rutavdrag krävs det att betalningen sker elektroniskt, det går alltså inte längre att betala kontant. Ändringen görs för att kunna bekämpa den ekonomiska brottsligheten.
  • Energi- och koldioxidskatten sänks för bensin och diesel för att motverka höjda priser efter ökad inblandning av biodrivmedel till följd av reduktionsplikten.
  • Anställningsskyddet förlängs tills arbetstagaren fyllt 68 år. När arbetstagaren fyllt 68 år kan arbetsgivaren säga upp arbetstagaren utan att det krävs saklig grund genom ett förenklat uppsägningsförfarande. From 1 januari 2023 höjs det ytterligare, till 69 år.
  • Det lägsta tillåtna aktiekapitalet i privata aktiebolag sänks från 50 tkr till 25 tkr.
  • From 1 januari skärps straffet för att attackera och hota blåljuspersonal.

Detta var bara ett axplock av allt som händer, är du intresserad att veta mer så läs på regeringens hemsida, regeringen.se

Scroll to top