Golvslip Helsingborg – uthyrning

Golvslip i Helsingborg

Rätt produkt på rätt plats i rätt tid! Lyft & Byggmaskiners program för maskinuthyrning består av ett mycket omfattande sortiment av maskiner för bygg- och anläggningsbranschen. Våra uthyrningsmaskiner är av välkända fabrikat och det breda sortimentet omfattar enheter av olika storlekar med olika prestanda och kapaciteter.

När det gäller att hyra golvslip har vi flera olika modeller. Vårt mål är att erbjuda er de redskap ni behöver, när ni behöver dem – allt för en problemfri arbetsdag. Läs mer om våra maskiner eller kontakta din närmaste uthyrningsdepå för att få hjälp av vår kunniga personal.

Kontakta oss

Trägolv

Det finns flera faktorer som bidrar till vilken maskin som passar bäst. Hur stort är golvet som ska slipas? Vad är det för träslag och hur är det behandlat? Golvslipen Edge passar bra när det är ett parkettgolv eller vid andra ytor som inte kräver så hård slipning. Ege-slipen är även smidig och når in under skåp och i hörn. För tuffare ytor, som t.ex. ett lackat furugolv behövs en kraftfullare maskin som t.ex. Duri Lillhummel eller HTC 420 – tillsammans med en kantslip för bäst resultat. Till dessa maskiner finns det flera olika slippapper.

Betonggolv

Val av verktyg och arbetsmetod kan variera mycket beroende på maskintyp och om det är torrslipning eller våtslipning. Storleken på golvet påverkar också men framförallt så avgörs det av golvets beskaffenhet. Om det är möjligt försök att inspektera golvet noggrant före slipningen för att underlätta val av rätt verktyg m.m. Färsk betong, sönderregnad betong eller i övrigt porös och ”dålig” betong sliter avsevärt mycket mer på verktygen. Vad som göras efter behandlingen? Ska man lägga klinkers kan det vara bra med ett grövre resultat, som ges av segment typ T-Rex. Det segmentet passar även om du tagit bort en matta då det är effektivt mot limrester.

Om slipningen ska ske i flera steg dammsug golvet mycket noga mellan varje steg för att undvika att rester från föregående steg ska kunna orsaka repor. Vi rekommenderar dammsugning vid våtslipning. Låt golvet torka innan dammsugning. Vid både trä- och betongslipning rekommenderar vi god ventilation i lokalen alternativt en effektiv luftrenare. Vi rekommenderar även andningsskydd, handskar och hörselskydd. Var uppmärksam vid vibrationer från maskinen och pausa regelbundet.

Mattstripper

Vi har olika alternativ för att få bort golvmattor av bl.a. plast eller linoleum. Vissa av maskinerna fungera även på väggar. Detta passar mycket bra vid våtrumsmattor i badrum.

Ytfräsar

Dessa maskiner passar bra om golvet är ojämnt och du behöver en kraftfullare avverkning än vad en golvslip ger. Det kan vara bra att komplettera med en metallsökare för att hitta bultar etc. För att slipa ner dessa rekommenderar vi en vinkelslip.

Golvslip Edge
Golvslip HTC
Mattstripper
Ytfräs Betong

Hitta till vår depå i Helsingborg

Golvslip HTC 270
Golvslip Duri Lillhummel
Mattstripper
Trägolvslip