Hyr rätt golvslip för olika arbetsuppgifter

Behöver du hyra golvslip? Hos oss på Lyft & Byggmaskiner hittar du pålitliga och effektiva golvslipar för att möta dina renoveringsbehov. Vårt omfattande sortiment av golvslipar erbjuder välkända fabrikat som garanterar tillförlitlighet och effektivitet. Vi har enheter av olika storlekar, prestanda och kapaciteter för att passa just ditt golv. Oavsett om du har trägolv eller betonggolv kan vårt kunniga team ge dig rådgivning och hjälpa dig att välja rätt maskin och slippapper för bästa resultat.

Våra maskiner är perfekta för olika arbetsuppgifter. Om du har ett parkettgolv eller ytor som inte kräver intensiv slipning är vår Edge-golvslip ett bra val. För mer krävande ytor som lackade furugolv rekommenderar vi kraftfulla maskiner som Duri Lillhummel eller HTC 420, tillsammans med en kantslip, för optimala resultat. Vi har också maskiner för betonggolv och verktyg för att ta bort golvmattor.

Vi strävar efter att matcha produkter med dina behov som besökare. Därför kan du hitta prisinformation, bokningsförfaranden och tillgänglighet på vår hemsida. Besök våra olika uthyrningsdepåer eller kontakta vårt kunniga team för att få mer information om vårt sortiment och hjälp att välja rätt maskin för dina behov. Vi på Lyft & Byggmaskiner är ditt pålitliga val för att hyra golvslipar och göra dina golvrenoveringar till en framgång.

Om du vill veta mer om vårt sortiment av maskiner eller om du behöver hjälp att välja rätt maskin för dina behov, är du välkommen att kontakta din närmaste uthyrningsdepå. Vår kunniga personal finns alltid tillgänglig för att hjälpa dig att hitta den perfekta maskinen för din arbetsuppgift.

Golvslip för Trägolv

Vilken maskin är bäst för ditt trägolv? Svaret beror på vilket träslag det är och hur det är ytbehandlat. Vi erbjuder olika alternativ som passar olika behov.

Om du har ett parkettgolv eller andra ytor som inte kräver intensiv slipning är vår Edge-golvslip ett utmärkt val. Edge-slipen är särskilt utformad för att vara smidig och nå även svåråtkomliga områden som under skåp och i hörn. Den är perfekt för träytor där en mildare slipning är tillräcklig. För tuffare ytor, som till exempel lackade furugolv, behöver du en kraftfullare maskin för att uppnå bästa resultat. Duri Lillhummel och HTC 420 är två av våra rekommenderade maskiner för sådana ytor. Dessa maskiner är konstruerade för att hantera mer krävande arbetsuppgifter och kan ge dig det resultat du söker. För att komplettera dessa maskiner rekommenderar vi också användning av en kantslip för att uppnå en jämn och professionell finish längs kanterna.

För att uppnå önskat resultat erbjuder vi även olika slippapper med varierande kornstorlekar som kan användas tillsammans med dessa maskiner. Genom att välja rätt kornstorlek för ditt trägolv kan du anpassa slipningen efter dina specifika behov och få bästa möjliga resultat. Vårt erfarna team kan ge dig mer information och vägledning när det gäller att välja rätt maskin för ditt trägolv. Kontakta oss eller besök vår uthyrningsdepå för att få personlig rådgivning och hitta den perfekta golvslipen för dina behov.

Golvslip för Betonggolv

Även för betonggolv finns det olika maskiner och olika sätt att slipa - våt- eller torrslipning. Storleken på golvet påverkar så klart men framförallt så avgörs det av golvets beskaffenhet. Om det är möjligt försök att inspektera golvet noggrant före slipningen för att underlätta val av rätt verktyg, slipsegment m.m. Färsk betong, sönderregnad betong eller i övrigt porös och ”dålig” betong sliter avsevärt mycket mer på verktygen. Vad som göras efter behandlingen? Ska man lägga klinkers kan det vara bra med ett grövre resultat, som ges av segment typ T-Rex. Det segmentet passar även om du tagit bort en matta då det är effektivt mot limrester.

Om slipningen ska ske i flera steg dammsug golvet mycket noga mellan varje steg för att undvika att rester från föregående steg ska kunna orsaka repor. Vi rekommenderar dammsugning vid våtslipning. Låt golvet torka innan dammsugning. Vid både trä- och betongslipning rekommenderar vi god ventilation i lokalen alternativt en effektiv luftrenare. Vi rekommenderar även andningsskydd, handskar och hörselskydd. Var uppmärksam vid vibrationer från maskinen och pausa regelbundet.

Golvslip Duri Lillhummel
Ytfräs Betong
Golvslip HTC 270
Mattstripper

Mattstripper

Ska du ta bort golvmatta så har vi olika alternativ för att få bort golvmattor av bl.a. plast eller linoleum. Vissa av maskinerna fungera även på väggar, något som passar mycket bra i badrum, när våtrumsmatta ska avlägsnas.

Ytfräsar

Dessa maskiner passar bra om golvet är ojämnt och du behöver en kraftfullare avverkning än vad en golvslip ger. Det kan vara bra att komplettera med en metallsökare för att hitta bultar etc. För att slipa ner dessa rekommenderar vi en vinkelslip.

FAQ

Vanliga frågor om golvslipar

Kontakta eller besök oss

Om du vill veta mer om oss och vår maskinuthyrning är du hjärtligt välkommen att kontakta vår kunniga personal eller besöka våra uthyrningsdepåer.

Lyft & Byggmaskiner finns i Skåne och levererar även till Halland, Småland och Blekinge. Lyft & Byggkranar täcker större delarna av södra Sverige. Tillsammans består vårt program för maskinuthyrning av ett mycket omfattande sortiment av maskiner för bygg- och anläggningsbranschen. Våra uthyrningsmaskiner är av välkända fabrikat och det breda sortimentet omfattar enheter av olika storlekar med olika prestanda och kapaciteter.Vill du följa vår bana inom maskinuthyrning så spana in oss på Facebook, Instagram och LinkedIn.