Detta är ett urval av de produkter vi erbjuder till uthyrning. Hittar du inte det du söker så fråga oss! Dismiss

Travers – ny utbildning

Utbildning

Förra veckan hade våra utbildare haft fullt upp. Det har varit 3 dagar med ställningsutbildning och sen har vi haft premiär för en ny utbildning –Travers.

Utbildningstiden på 1,5 dag är baserad på den Internationella Standard  SS-ISO 9926-1 och Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2006:6. Kursen tar upp lagar och förordningar och täcker bland annat terminologi, konstruktion, hur vikt fördelas, operatörens, lastkopplarens och signalmannens roll och så klart praktisk användning

Utbildningen är obligatorisk för alla traversanvändare oavsett bransch och sammanhang där man genomför lyft och oberoende av vilken typ av last det rör sig om.

I Arbetsmiljöverkets föreskrift  AFS 2006:6 § 29 framgår det tydligt att:  En arbetsgivare som låter en arbetstagare eller inhyrd arbetskraft använda lyftanordningar eller lyftredskap skall ha dokumentation över dennes praktiska och teoretiska kunskaper med avseende på säker användning av utrustningen.

Vidare ska: Arbetstagare och inhyrd personal skall ha arbetsgivarens respektive inhyrarens skriftliga tillstånd att använda en maskindriven lyftanordning.

Kontakta oss för mer information och för bokning!

Scroll to top