Grävskydd

Hyr grävskydd hos oss på Lyft & Byggmaskiner. Våra grävskydd, också kallat grävkistor eller spontkassett, byggs av förtillverkade stålväggar och installeras genom grävning och nedtryckning. Grävskydd bidrar till att säkerheten för din personal ökas väsentligt och även att angränsande ytor behåller sin struktur under tiden de används. I stabila jordar görs nedsättning efter schakt. I lösa jordar görs det enligt "sänkbrunnsmetoden", att man trycker ner skyddet och sen gräver. Att kunna undvika att gräva ett krondike som kräver merarbete att återställa gör att grävskyddet även ger en ekonomisk vinning. Det minskar mängden schaktmassor per grävd löpmeter, således en besparing.

Man monterar ihop sidorna med vantskruvar och förlängare. När allt är monterat blir det då en enhet och detta skyddar därmed både det som finns nere i schaktet och det som finns runt omkring. Grävskydd innebär alltså både en försäkring för personal och egendom. Standardmåtten på våra skydd är 4,0x2,36 meter. Det går att addera en förhöjning på 4,0x1,3 meter vilket gör dem ytterligare mer flexibla. Tillsammans blir det en höjd på 3,66 meter. Det finns möjlighet att sätta flera enheter grävskydd efter varandra och bredden går att variera.

Vårt sortiment består av olika storlekar som går att att anpassa för dina behov. Kontakta oss för att få mer information kring hyra av grävskydd. Du ser kontaktuppgifter till våra depåer här till höger eller respektive kontaktsida.

Komplement till grävskydd

Vi har ett brett utbud av grävmaskiner mellan 1-6 ton. Vår minsta är en kompakt maskin utan hytt och denna modell passar utmärkt i trånga utrymmen. Den kan till och med köras genom dörrar då den endast är 680 mm bred när underredet är indraget. Våra maskiner från 3 ton erbjuder roto-tilt. Samtliga maskiner levereras ihop med tre skopor, gräv-, planering- och kabelskopa.

Efter användning av grävskydd

Vid återställning av marken kan det vara aktuellt att packa jorden och vi har ett brett utbud av packningsmaskiner i form av vibrovältar och vibroplattor till uthyrning. Våra vibrovältar är mellan 2-14 ton och vissa modeller går att få med padfot. Våra vibroplattor och stampar finns i kapacitet 90-800 kg. Vissa av våra mindre modeller går att få batteri- eller eldrivna. Läs mer om våra anläggningsmaskiner.

Kontakta oss

Tornkranar Malmö - Slussplan
Bobcat 430 med jordborr