Hyr dumper hos oss!

Har du behov av en maskin för att flytta stora mängder material kan du hyra dumper hos oss på Lyft & Byggmaskiner. Våra Hydrema 912 är en dumper med 10 tons lastkapacitet med hög prestanda och hållbarhet samt en bra ergonomi för föraren.

Konstruktionen är kompakt kombinerat med låg vikt och hög stabilitet. Detta ger denna serie av dumpers utmärkta köregenskaper i de flesta markförhållanden. Det midjestyrda chassit och hydrauliska stabilisatorer ser till att automatiskt hålla maskinen stabil och säker. Med sina stora däck blir påverkan på underlaget minimal. För god komfort i ojämn terräng är förarhytten fjäderupphängd, vilket isolerar hytten från chassit. I maskinen styrs både växelbyte och tippfunktion från samma joystick, placerad i höger armstöd – enkelt och ergonomiskt!

Att lossa lasten går fort! Själva dumperkorgen är utrustad med två starka tippcylindrar. Dessa gör att korgen når en vinkel på 75 grader på endast 6 sekunder. Markfrigången vid tippning är 1,1 meter vilket gör det möjligt att tippa över kanter eller i större högar.

Dumpern är godkänd för allmän väg i upp till 30 km/h. Kontakta oss för mer information om våra dumpers!

Hyra dumper av mindre storlek

Vi erbjuder dig även att hyra dumpers eller lastbärare av mindre storlek med, dessa har en kapacitet mellan 500 kg upp till 2 ton.

Den minsta är en bandburen maskin, idealisk för trånga ytor. Med en bredd på 66 cm kan lastbäraren passera igenom en dörr som är 80 cm bred utan problem. Maskinen Neuson DT 05 väger 420 kg och har en lastkapacitet på 500 kg. Det innebär en volym på 273 liter (nivå) eller 313 liter (rågat). Maskinen har hydrostatiskt drivsystem så det behöver inte växlas så ofta. Drivsystem och arbetshydraulik är manövrerbara oberoende av varandra.

Neuson DT 08 är även den en bandburen maskin men med självlastning. Maskinen väger 565 kg och har en maxlast på 800 kg. Bredden är 79 cm så den är smidig att hantera, vilket även ett hydrostatiskt drivsystem bidrar till.

Modellen Yanmar CR12R är vår största banddrivna dumper. Den väger 1100 kg och har en lastkapacitet på 1150 kg. Lastkapaciteten är 0,51 kubikmeter. Det är en lättmanövrerad maskin som även denna har hydrostatisk transmission som minimerar vibrationer och ger en bekväm körupplevelse. Det är lätt att komma in och ur maskinen från båda hållen och säkerhetsbågen bidrar till en säker arbetsmiljö. Den går att fälla ner för mindre transportmått.

Neuson 2001 är en fyrhjulsdriven och ramstyrd maskin med 2 tons lastkapacitet. Flaket är vridbart för enklare tippning. Den har en maxhastighet på 21 km/h och har en lastvolym på 930/1210 liter (nivå/rågat). Även denna maskin har en säkerhetsbåge som går att fälla upp/ner.

Läs mer om våra anläggningsmaskiner! Eller om våra byggmaskiner, byggström/tillfällig el, byggbodar eller kranar samt hissar.

YANMAR CR12R
Neuson 2001

FAQ

Vanliga frågor om dumpers