Detta är ett urval av de produkter vi erbjuder till uthyrning. Hittar du inte det du söker så fråga oss! Dismiss

Skydda dig mot kvartsdamm

Som vi nämnt förut så är vi nu medlemmar i Swedish Rental Association (SRA). De har tagit fram material om kvartsdamm och varför det är farligt. Kvarts är något som finns i våra vanligaste bergarter och de små partiklarna i kvartsdamm kan ge allvarliga lungsjukdomar. Det farligaste dammet syns inte och kan finnas kvar i luften en bra stund (upp till två veckor) efter det bildats.

Var finns kvartsdamm

Exempel på var farligt kvartsdamm finns är vägdamm, sten- och betongarbete, slipning av spackel och vid städning eller filterbyte. Du utsätts för det vid bilning, borrning, slipning och sågning i sten eller berg. Det gäller alltså att skydda sig från dammet!

Här hittar du en broschyr med en checklista. Kontakta gärna oss för mer info om hur vi kan hjälpa er med utrustning som bidrar till att minimera riskerna!

En checklista från SRA

Använd den gärna för att minimera riskerna (finns i broschyren):

Skydda dig mot kvartsdamm

Swedish Rental är branschorganisationen för företag som hyr ut säkra maskiner och lokaler med rätt utrustning och tjänster. De driver arbetsmiljöfrågor för säkrare byggarbetsplatser, ger kunskap om hållbarhet och miljö där branschpraxis och trygga villkor är en viktig del.

Scroll to top