Detta är ett urval av de produkter vi erbjuder till uthyrning. Hittar du inte det du söker så fråga oss! Dismiss

Konst på Fredriksdal

Vet ni vem Gisela Trapp är? Hon var inte med i Sound of Music som vi först gissade. Istället var hon en skicklig målare och tecknare från Helsingborg. Hon bodde under en tid i huvudbyggnaden på Fredriksdal och 1918 donerade hon Fredriksdal med omliggande marker till Helsingborgs Stad. Villkoret hon gav staden var att ytan skulle användas som friluftsmuseum.

Nästa år fyller Fredriksdals friluftsmuseum och botanisk trädgård 100 år och som en del av detta har konstnär Marie Hendefält tillsammans med nio nyanlända målare skapat en 3×4 meters vepa. Motivet är Gisela trapp och med lite hjälp från oss hänger det nu på en fasad på Vaktgatan på Fredriksdal. Till hjälp tog vi en Omme 1830 (samt en borrhammare och en skruvdragare).

Projektet

Konstverket har sin grund i två arbetsmarknadsprojekt – Sätt färg på samt Projekt Rekrytera. Det första projektet kommer från Göteborg och är en modell som vill skapa sysselsättning och integration med fokus på målare. Det är Måleriföretagen som är initiativtagare. Projekt Rekrytera är ett EU-projekt där Helsingborgs stad och fler andra organisationer ska hjälpa personer att hitta arbete samt stödja arbetsgivare vid rekrytering.

Läs mer om projekten här:

 

 

Scroll to top