Detta är ett urval av de produkter vi erbjuder till uthyrning. Hittar du inte det du söker så fråga oss! Dismiss

Kv. Strimman – nytt spännande kundprojekt

Bodar till BAB - kvarteret Strimman
Bodetableringen. I mitten syns projektansvarig Fredrik Udd (vänster) och arbetsledare Johan Rundgren (höger).

En av våra kunder, BAB Byggtjänst ska bygga parkeringsgarage och lägenheter i kvarteret Strimman på Filborna i Helsingborg. Etapp 1 består av två stycken 5-våningshus med källare. Eventuellt blir det ytterligare två huskroppar längre fram, beslut på detta tas i april/maj i år. Blir det två etapper handlar det om 80 lägenheter på fyra huskroppar med underliggande garage. Förväntad byggtid är ca 1,5 år. Detta är BABs första stora bostadsprojekt. BAB har tidigare byggt många bostäder men inte i denna storlek. Även utformningen av husen är speciella då de består av källare och mellan huskropparna finns ett underjordiskt garage, som gör projektet lite mer komplicerat och krävande.

För BABs del är projektet Kv Strimman viktigt. Det ger både erfarenhet men även ett framtida referensprojekt som i många fall är viktigt för att få räkna på ytterligare projekt. Det är också en bra input till företagets egna fastighetsbolag (3 HUS) då BAB till dem ska uppföra ett liknande projekt senare i år.

Tidsplanen i projektet är tight men alla inblandade kämpar på i vanlig ordning. Just nu är det en stressad tidsplan för att vara redo när de prefabricerade huskropparna levereras och ska börja monteras.

Vi har fått förmånen att leverera bland annat tillfällig el, bodar och hyresmaskiner. Kund säger själv att de redan i ett tidigt stadium fick hjälp av Lyft & Byggmaskiner med att planera etablering, byggström, byggvatten, mm. Tillsammans har vi även gått igenom val av skyddsprodukter för personsäkerhet på tak.

 – Sedan vet vi att ni har stora resurser på maskiner mm och skulle det fattas något fixar ni det snabbt och smidigt! Precis den hjälp vi vill ha, säger Fredrik Udd på BAB som är projektansvarig för detta spännande projekt.

Lyft & Byggmaskiner har levererat en annorlunda arbetsplatsetablering mot vad BAB normalt brukar ha och detta har mottagits mycket positivt på arbetsplatsen. Fredrik säger att det är mycket väl planerat för både tjänstemän och hantverkare. Fredrik fortsätter – vårt mål är alltid att ha en bra och trevlig etablering men det går lite hand i hand med hur projektet ser ut samt förutsättningar på plats.

Det är alltid roligt att få leverera till ett projekt som detta, säger vår säljare Bengt Viebke.

Vi tackar för förtroendet och önskar lycka till med projektet!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig i ditt projekt så kontakta oss på depåerna, via telefon eller via info@lyft-byggmaskiner.se!

Scroll to top