Detta är ett urval av de produkter vi erbjuder till uthyrning. Hittar du inte det du söker så fråga oss! Dismiss

Lyft & Byggmaskiner fyller 30 år

Pressrelease:

En 30-åring med tusen års erfarenhet

Tiden går fort när man har roligt och nu är det 30 år sedan Lyft & Byggmaskiner föddes utanför Munka-Ljungby och vi kan se tillbaka på en mycket spännande utveckling. Sen grundandet har vi gått från en depå till nio och under dessa 30 år har vi växt till att bli en erfaren aktör i branschen med många års samlad erfarenhet och vår personal gör gärna det där lilla extra. Omvärlden förändras ständigt och så gör vi med den.

Detta är Lyft & Byggmaskiner och Lyft & Byggkranar

Vi är en erfaren och personlig aktör inom maskinuthyrningsbranschen med stor bredd i vår maskinpark och idag finns vi på nio orter med huvudkontor i Ängelholm, vår tillväxt under åren har varit stark och vi vill såklart fortsätta att utvecklas framöver. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder helhetslösningar och arbetar ständigt med att förnya oss och vår maskinpark. Visste du exempelvis att vi har drygt 12 000 maskiner, 500 bodar och 1 mil byggstaket för uthyrning?

Vårt breda sortiment är främst ämnat för bygg- och anläggningsverksamhet men vi kan även erbjuda lösningar i andra sammanhang och för andra branscher. När du hyr hos oss får du tillgång till en ständigt växande maskinpark av etablerade fabrikat. Du får även nyttan av vår erfarna servicepersonal som ser till att alla våra maskiner är servade och har rätt inställningar för dig – allt för en säker och miljövänlig arbetsplats. Vi innehar också ISO-certifiering för miljö och kvalitet. Just nu levererar vi till flera stora byggarbetsplatser runt omkring i södra Sverige.

Visste du att :

  • våra 87 kranar av olika storlekar totalt sett kan lyft 16 405 tonmeter
  • våra hissar totalt kan lyft 93 ton
  • vi har ca 1 mil byggstaket för uthyrning

Vår tidsaxel
1992
Lyft & Byggmaskiner grundas på Stora Tingberga i Munka-Ljungby. Vi var 4 personer från början men ökade snabbt till 9 personer – 5 anställda på depån och 4 deltidsanställda kranförare

1996
Vi flyttar till Älvdalens industriområde i Ängelholm.

1997
Under våren öppnar vår depå i Malmö och under hösten öppnar vår depå i Helsingborg. Företaget har nu ca 20 anställda.

2001
Vi passerar nu 50 anställda. Drygt 15 av dessa är kranförare/maskinister.

2002
Ytterligare en depå startas, denna gång i Kristianstad.

2012
Lyft & Byggmaskiner firar 20 år. Vi etablerar en krandepå i Jönköping.

2014
Vi certifierar oss för ISO 9001 och ISO 14001. Vi skaffar även nya lokaler till vår krandepå i Göteborg.

2015
Vi öppnar en depå i Halmstad. Nu är vi ca 90 anställda.

2018
Vi är en av tre slutkandidater till Årets Företag i Ängelholms kommun. Kriterierna för att vara aktuell för detta är bla att man driver sin verksamhet långsiktigt när det gäller lönsamhet, miljö och etik men också att företaget genomsyras av nytänkande och kreativitet samt att man är en god ambassadör för Ängelholm. Denna nominering är vi stolta över.

2019
Vårt bolag förvärvas av Profura AB och vi får en stark ägare i ryggen.

2020
Vi byter anläggning för vår depå i Kristianstad till både större och bättre anpassade lokaler för vår verksamhet.

2022
Vår krandepå i Malmö flyttar till bättre och större lokaler. Vi börjar också planera för en ombyggnation av vår anläggning i Ängelholm. Vi delar samtidigt bolaget i två bolag för att kunna fokusera på respektive verksamhetsområde, Lyft & Byggmaskiner och Lyft & Byggkranar. Som kund märker du ingen skillnad då vi fortsätter som ett utåt sett. Samtidigt firar vi 30 år!

Det är vår ambition och vårt mål att fortsätta vara en samarbetspartner och stöttepelare för våra kunder och partners, stora som små, även i framtiden. Vad månde hända framöver?

Vill du veta mer om oss så kontakta Helena C Larsson, 0431-371323

 

Scroll to top